Donacije

15. Dani volonterskog rada

Po petnaesti put održani su već tradicionalni Dani volonterskog rada u organizaciji udruge MI. Dvodnevni program počeo je u petak 18. Svibnja u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, održan je okrugli stol na temu Volontiranje u 2012. Godini međugeneracijske solidarnosti i aktvinog starenja. Predstavnici Udruge Most i Foto kluba Fotoakademija govorili su o građanskoj inicijativi u kriznoj situaciji, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavili su volontiranje mladih kao put prema većoj zapošljivosti i integraciji u društvo.

U subotu 19. Svibnja u parku J.J. Strossmayera „Đardinu“ održana je tradicionalna humanitarna akcija i predstavljanje udruga na štandovima uz kulturno-zabavni program. Prihodi prodaje sa štandova bili su namjenjeni našoj udruzi, ovim putem se zahvaljujemo svim udrugama koje su se odazvale na ovu akciju.

Donacija Lions kluba “Marjan” udruzi

Udruga gluhoslijepih osoba grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije u stalnom nastojanju da gluhoslijepim osobama pruži što dostojanstveniji život, pruži pomoć u komunikaciji, kretanju i pristupu informacijama, pokreće novu akciju.

Riječ je o edukaciji brajice  namjenjenoj osobama s dvostrukim senzoričkim oštećenjem vida i sluha koje su u kasnijoj životnoj dobi ostale bez osjeta vida. Brajica je pismo koje gluhoslijepima omogućuje normalan život, to znači da se gluhoslijepi mogu obrazovati, biti ravnopravni na poslu i samostalniji u životu.

Ova akcija se realizira zahvaljujući velikodušnoj donaciji Lions club-a „Marjan“ koji su nam omogućili nabavku opreme potrebne za provedbu edukacije, kao i printera na brajici koji će ubuduće uvelike pomoći našim članovima. Ovim putem im se u ime cijele udruge iskreno zahvaljujemo!